| 2022-06-08 14:56:51

Japandi - descoperiți Zen-ul dvs.

Este un duo perfect de stiluri: binecunoscutul hygge scandinav și wabi-sabi, care este un alt termen pentru armonia japoneză. Japandi este mai mult decât un simplu design. Este un stil de viață, orientat către recunoașterea frumuseții minimalismului și a simplității, precum și către respingerea lucrurilor care nu sunt neapărat necesare pentru calitatea vieții.

Mai puțin înseamnă mai mult

Chiar dacă Scandinavia și Japonia se află la mii de kilometri depărtare una de cealaltă, cele două împărtășesc dragostea pentru simplitate.

Formele minimaliste, simple și liniile geometrice sunt amprenta stilului Japandi. Toate ajung să se unească într-un punct datorită părții scandinave a acestui stil, în care este frecventă utilizarea tonurilor deschise sau a materialelor naturale precum lemnul, piatra sau hârtia. Elementul asiatic de aici ar putea fi includerea designului spațios și a abundenței luminii, atât naturale cât și artificiale, precum și ideea personală de respectare a mobilierului și a obiectelor cu istorie. De aceea, Japandi este arta moderației, în armonie cu natura.

Culorile armoniei

Atunci când vine vorba despre stilul Japandi, trebuie să concentrați întregul design în jurul a trei culori, în special nuanțe naturale. Nu trebuie să vă limitați doar la tonuri luminoase - în numeroase proiecte în stil Japandi, veți descoperi și utilizarea culorilor închise și intense. O sursă de inspirație interesantă pentru proiectul dvs. va fi gama de culori Armonios și Echilibrat de la Ceresit, care se caracterizează prin multiple nuanțe perfecte pentru stilul Japandi.

La baza paletei trebuie să se afle culorile neutre: nuanțele de alb, bej sau gri sunt binevenite. Pentru a conferi o notă de mai multă claritate designului dvs., o bună alegere o reprezintă nuanțele de maro, verde și chiar negrul. Compoziția în ansamblul ei trebuie să confere senzația de armonie, calm, optimism - astfel încât fiecare persoană să aibă sentimentul că se află în propria sa oază.

Pentru a adăuga un plus de energie paletei de culori, vă recomandăm să alegeți unele nuanțe aprinse, precum cele de roșu, galben sau portocaliu, care simbolizează energia și viața. Vă invităm să descoperiți astfel de nuanțe în gama Romantic și Delicat. Însă nu uitați: atunci când alegeți nuanțele de roșu, vă recomandăm să căutați nuanțe mai calme, mai domoale. Nu sunt permise culorile intense. Dacă tonurile calde de roșu nu sunt pentru dvs., puteți să vă condimentați designul Japandi cu nuanțe orientale de smarald sau cu nuanțe meditative de bleumarin.

Minimalismul este cheia

Simplu și intim, stilul Japandi conferă acea impresie aproape ascetică, cu un dram de căldură. Pentru a obține un efect bine echilibrat, decorațiunile și accesoriile trebuie să fie alese cu grijă.

În locul decorațiunilor somptuoase, vă recomandăm să optați pentru mobilier simplist, dar de înaltă calitate, și pentru accesorii naturale sau hand-made: plantele și obiectele din ceramică se vor încadra foarte bine în decor. În ceea ce privește draperiile sau pernele, alegeți materiale precum inul, bumbacul sau lâna.

Elementele cheie ale stilului Japandi

  • Moderație
  • Materiale și textile naturale
  • Naturalețe dincolo de perfecțiune
  • Minimalism
  • Formă, textură, culoare
  • Lumină din abundență

CITEȘTE ȘI
1/1

Mai puțin înseamnă mai mult - minimalismul în arhitectură

Ornamentele opulente și din belșug nu se potrivesc întotdeauna în cadrul unui interior. Însă minimalismul în arhitectură este atemporal și nu se demodează niciodată. Vă veți convinge singur că uneori mai puțin înseamnă mai mult.

CITEȘTE MAI MULT

Costuri de renovare ascunse - cum ați putea să le reduceți?

Atunci când ne hotărâm asupra unui proiect de renovare sau de modernizare, nu suntem mereu conștienți că s-ar putea să nu ne încadrăm în bugetul prevăzut, din cauza costurilor ascunse. Vă sugerăm ce puteți să faceți pentru a le reduce la minimum.

CITEȘTE MAI MULT

Toate nuanțele de alb

Albul este cea mai obișnuită culoare pentru fațadele clădirilor moderne. Deloc surprinzător, fiindcă este o culoare neutră, simbol al echilibrului perfect dintre contrarii, conferind spațiului acea senzație de ordine și armonie.

CITEȘTE MAI MULT

Puterea combinațiilor naturale

Utilizarea de materiale naturale și căutarea surselor de inspirație în natură reprezintă una dintre cele mai puternice tendințe ale momentului, si ne așteptam să vedem asta mult timp de acum înainte. Prin urmare, merită să avem în vedere utilizarea pe fațade a materialelor de origine naturală sau a materialelor alternative, care le imită pe acestea.  

CITEȘTE MAI MULT