MINIMALISM DESIGN INSPIRAȚIE TENDINȚE | 2022-06-08 15:01:20

Mai puțin înseamnă mai mult - minimalismul în arhitectură

Ornamentele opulente și din belșug nu se potrivesc întotdeauna în cadrul unui interior. Însă minimalismul în arhitectură este atemporal și nu se demodează niciodată. Vă veți convinge singur că uneori mai puțin înseamnă mai mult.

Stilul minimalist pune în evidență rolul luminii în accentuarea formei unei clădiri. De aceea, albul reprezintă culoarea de bază aici, deoarece reflectă razele soarelui cel mai mult dintre toate culorile. În plus, este asociat cu puritatea și spiritualitatea și, prin urmare, este perfect adecvat arhitecturii minimaliste.

Alb, lumină și economie  

Minimalismul în arhitectură este caracterizat prin străduința de a atinge armonia prin austeritatea și simplitatea formelor, fără ornamente superflue. În construcție, se utilizează materialele naturale, iar ferestrele mari sunt des folosite. Designerii aleg simetrii - linii drepte și forme geometrice de bază - cerc, dreptunghi, pătrat - sau asimetrii deliberate, bine gândite. Mai mult, acordă o atenție deosebită funcționalității. Ansamblul unei clădiri este adesea reflexia funcționalității sale, care câștigă prioritate.

Clădirea trebuie să fie scoasă în evidență prin jocul luminii, mai degrabă decât prin alte culori sau texturi. Dacă există culori adiționale, acestea sunt de obicei griul și negrul. Acestea se pot observa în elemente arhitecturale precum cadrele ferestrelor și ușilor, acoperiș, etc. Există clădiri complet sau în mare parte gri sau negre, însă acestea sunt mai degrabă rare.

Rețeta minimalismului în arhitectură

Ce trebuie să faceți pentru a obține efectul de minimalism al clădirilor? Înainte de toate, simplificați ansamblul și forma clădirii cât mai mult posibil, având grijă să mențineți simetriile, liniile drepte și formele. Arhitecții proiectelor minimaliste propun elevații monocromatice (alb sau gri, negru), realizate din maximum trei tipuri de materiale (ex. tencuială decorativă, oțel și lemn). Cel mai important element este jocul luminii, prin urmare este importantă iluminarea adecvată a clădirii, utilizarea ferestrelor mari și renunțarea la orice decorațiuni superflue.

CITEȘTE ȘI
1/1

Tendințe în arhitectură în anul 2022

Vremurile actuale ne aduc aminte că singura certitudine este schimbarea. Acest lucru se aplică mai multor aspecte ale vieții, iar tendințele arhitecturale, care se află în continuă evoluție, reprezintă unul dintre acestea. Spre ce ne vom concentra atenția în acest domeniu în anul 2022?

CITEȘTE MAI MULT

PARTEA VERDE A DESIGNULUI ARHITECTURAL

Culorile sunt pasiunea noastră. Pentru că natura ne inspiră în tot ceea ce facem, de un lucru putem fi siguri: verdele nu se va demoda niciodată. Tendințele în materie de sustenabilitate au acaparat lumea într-o clipă. Și nu par deloc să incetinească! Numeroase industrii, inclusiv industria construcțiilor și arhitectura caută în mod constant să implementeze noi soluții eco.

CITEȘTE MAI MULT

Armonie și echilibru - culoarea anului 2022

În viață, tindem spre armonie și echilibru. Armonia și echilibrul sunt esențiale pentru valorile noastre, familie, muncă și alimentație, dar și pentru arhitectură și designul interior. La asta se referă ZANZIBAR 6, culoarea anului 2022, din paleta Armonios și Echilibrat.

CITEȘTE MAI MULT

Puterea combinațiilor naturale

Utilizarea de materiale naturale și căutarea surselor de inspirație în natură reprezintă una dintre cele mai puternice tendințe ale momentului, si ne așteptam să vedem asta mult timp de acum înainte. Prin urmare, merită să avem în vedere utilizarea pe fațade a materialelor de origine naturală sau a materialelor alternative, care le imită pe acestea.  

CITEȘTE MAI MULT